SBR bvba
Klein mechelen 70 • 2880 Bornem
0472 58 51 90 • info@sbr.be

Zonneboilers

Een zonneboiler vangt de energie van de zon op om water te verwarmen. Warm water voor huishoudelijk gebruik is de tweede grootste energievreter in een huishouden. Door zonne energie te gebruiken om dit water te verwarmen, kan tot 70% energie bespaard worden op de energiefactuur. Bijkomend maken de overheidssubsidies de installatie van een zonneboiler zeer aantrekkelijk. Er bestaan twee verschillende systemen voor zonneboilers die hieronder kort beschreven staan. Welk systeem voor u het beste is, is afhankelijk van uw situatie. Voor het opmaken van een offerte komen wij eerst bij u langs en bekijken we wat voor u het meest interessante is.

Heat pipe systeem

Een heat pipe is een transportmechanisme dat grote hoeveelheden warmte kan verplaatsen. De verplaatsing is veel groter dan normaal door eenvoudig geleiding mogelijk zou zijn, bij veel kleinere temperatuursverschillen en/of over grotere afstanden. In een heat pipe zit een transportmedium dat aan de warme kant verdampt waarbij het energie opneemt, het gas beweegt dan naar de koude kant waar het condenseert en zijn warmte afgeeft om vervolgens weer als vloeistof terug te stromen naar de warme kant.

Vlakke plaatcollector

Het principe van een zonnecollector is eenvoudig: wanneer een metalen voorwerp een tijd in de zon ligt wordt het warm, zonnecollectoren maken gebruik van datzelfde principe. Een zonnecollector is over het algemeen een metalen voorwerp waar een vloeistof doorheen stroomt om zo de gewonnen warmte af te voeren naar de boiler.

*Deze velden zijn verplicht.